
Опитайте тази лесна и вкусна рецепта за фокача с маслини.
Необходими продукти:
- 3 1/2 ч.ч. брашно
- 1 с.л. суха мая
- 1 ч.л. сол
- 5 с.л. зехтин
- 1 1/4 ч.ч. вода
- маслини
- розмарин
Начин на приготвяне:
Брашното, маята, солта, зехтинът и водата се смесват. Омесва се тесто и се прехвърля върху плота, където се месо още около 5 минути.
Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса за час.
След това се прехвърля в тава и се разстила, така че да покрие изцяло дъното. С пръсти се правят вдлъбнатини.
Във всяка оформила се дупка се слага по една маслина. Фокачата се поръсва със зехтин, сол и пресен розмарин и се пече около 25 минути в загрята фурна на 200 градуса.
Акценти





Почина Митьо Пищова


Трети март – националният празник, който разделя нацията

Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
