Днес ще ви представим вкусен крамбъл с различни плодове. 

Продукти

2 круши

1 ябълка

2 нектарини

1/2 лимон

1 банан

3 с.л. захар

За маслените трохи:

200 г брашно

100 г масло

60 г овесени ядки

1 шепа сурови тиквени семки

30 г филирани бадеми

2 с.л. сусам

4 с.л. кафява захар 

За сервиране:

заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете крушите, ябълката и нектарините. Почистете крушите и ябълката от дръжките, семките и твърдата част, без да ги белите и ги нарежете на едро. Разрежете нектарините на две и отстранете костилките им. Нарежете плодовете на едро.

2. Сложете всички плодове в плитък съд с огнеупорни дръжки и ги полейте с лимонов сок. Добавете захарта и задушете на умерен огън, докато омекнат.

3. За маслените трохи сипете брашното в купа и добавете нарязаното на малки кубчета студено масло. Размесете продуктите с помощта на пръсти, докато се получат маслени трохи. Добавете овесените ядки, тиквените семки, сусама, филираните бадеми и захарта. Разбъркайте внимателно, отново с пръсти.

4. Обелете банана и го нарежете на кръгчета. Подредете кръгчетата върху омекналите плодове. Покрийте плодовете с маслените трохи. Печете крамбъла в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. 

5. Сервирайте крамбъл с различни плодове, гарниран с лъжица заквасена сметана.