Предлагаме ви рецепта, по която можете да си приготвите вкусни пилешки гърди на тиган.
Съставки:
- 2 бр. пилешки гърди без кожа
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 50 г масло
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1/3 ч.ч. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 стрък розмарин – само игличките
Приготвяне:
- Разрежете пилешките гърди наполовина по дължината, за да станат по-тънки.
- В чиния или купа комбинирайте брашното, солта и черния пипер.
- Оваляйте месото от двете страни в брашното и изтупайте излишното.
- В голям тиган на средно силен огън разтопете маслото заедно със зехтина.
- Добавете пилешкото месо и гответе от всяка страна по 6-7 минути, докато стане златистокафяво.
- Намалете котлона и добавете млякото и розмарина.
- Поставете капака на тигана и оставете да къкри около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато се сготви.
- За финал, ако е необходимо добавете още сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за зеленчукова супа с тиква против вируси и грип
16.11.25 23:45
1607
Нетрадиционна рецепта за хляб от броколи
12.11.25 23:45
475
Как да си приготвим шоколадова торта без захар и печене
08.11.25 23:15
18070