
В разгара на сезона на черешите ви предлагаме една рецепта, в която можете да включите любимия плод. Ето какво е необходимо:
Продукти:
- 500 г пресни череши
- 240 мл прясно мляко
- 100 г кристална захар
- 3 големи яйца
- 1 с.л. ром
- 2 ч.л. екстракт от ванилия
- 70 г брашно
- Щипка сол
- Пудра захар за поръсване
- Масло за намазване на тавата
Приготвяне:
Измийте черешите и премахнете костилките им. В блендер комбинирайте млякото, захарта, яйцата, рома, ванилията, брашното и солта. Всичко се смила до получаването на хомогенна смес. Намаслете с масло подходяща форма за печене. Подредете на дъното ѝ черешите. Изсипете тестото върху тях.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50-55 минути или докато стане златистокафяв. Оставете да се охлади за 20 минути, след което го сервирайте, поръсен с пудра захар.
Още от категорията

Рецепта за вкусни пилешки дробчета

Лесна и вкусна рецепта за бисквитена торта с тахан халва
