В разгара на сезона на черешите ви предлагаме една рецепта, в която можете да включите любимия плод. Ето какво е необходимо:

Продукти:

  • 500 г пресни череши
  • 240 мл прясно мляко
  • 100 г кристална захар
  • 3 големи яйца
  • 1 с.л. ром
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 70  г брашно
  • Щипка сол
  • Пудра захар за поръсване
  • Масло за намазване на тавата

Приготвяне:

Измийте черешите и премахнете костилките им. В блендер комбинирайте млякото, захарта, яйцата, рома, ванилията, брашното и солта. Всичко се смила до получаването на хомогенна смес. Намаслете с масло подходяща форма за печене. Подредете на дъното ѝ черешите. Изсипете тестото върху тях.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50-55 минути или докато стане златистокафяв. Оставете да се охлади за 20 минути, след което го сервирайте, поръсен с пудра захар.