Обичате домашната храна и искате да си приготвите сами нещо различно. Тази е рецептата за солени кифлички.

Необходими продукти:

200 гр. настърган кашкавал
200 гр. настъргано сирене
200 гр. настъргано масло
200 гр. кисело мляко
1 с. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л сол
3 ч. ч. брашно ( колкото поеме тестото да не лепне) 

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от всичките продукти като содата я слагаме в млякото да шупне преди това. Оставяме тестото да втаса за 3 часа
в хладилник, увито в стреч - фолио. Разделяме тестото на две равни части. След това всяка от тях още на две. Разточваме с дебелина 1 см.
Във формата на кръг. Нарязваме на 8 триъгълника. Навиваме всеки от основата му към върха във форма на кифличка така, че връзката да е отдолу на кифличката. Печем в предварително загрята фурна отгоре и отдолу на 180 градуса до златист цвят. Може да ги поръсим със сусам
преди печене, но трябва да ги намажем с жълтък. Да ви е сладко-солено!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg