
Хрупкави банички с ароматен кашкавал и меко сирене – класическа българска закуска, която се приготвя лесно и бързо. Перфектни за сутрешно кафе или следобедно похапване, тези банички ще донесат домашен уют и апетитен вкус на всяка трапеза.
Необходими продукти:
- кори за баница - 6-7 бр.
За плънката:
- яйца - 2 бр.
- кисело мляко - 300 г
- сода за хляб - 1 равна ч.л.
- сирене - 200 г натрошено
- кашкавал - 100 г
- олио - за корите
Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода. После се прибавя натрошено сирене и се разбърква добре.
Взима се една кора, половината се поръсва с малко олио, захлупва се с втората половина по дължина.
В средата се намазва с плънка, отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Двата края се събират един върху друг, отново се намазва с плънка и кашкавал. Получава се дълга лента, която се сгъва на три части. Нареждаме в тава.
Така се оформят всички пакетчета, отгоре се намазват с четка от останалата малка част плънката, разбъркана с лъжица-две олио.
Печем баничките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
