Тайната на всяка една диета е да не се чувствате никога нито гладни, нито лишени. Трябва да си намерите здравословни заместители на всички „вредни“ неща и да промените навиците си. Едно от любимите неща на българина, безспорно е баницата. Да, но тя съдържа брашно, което е в противоречения с повечето диети, като най-вече с ниско-въглехидратното хранен, или т.нар. кето.
Ето и един вариант за вкусна кето баница с лапад и козе сирене. Рецептата е на Vili's time
Ето и необходимите продукти
210 г пресен лапад
4 яйца;
120 г крема сирене;
140 г козе сирене;
60 г бадемово брашно;
1 супена лъжица хуск;
20 г краве масло
1 кафена лъжица бакпулвер;
сол.
Как се приготвя:
Лападът се измива и нарязва на ситно, задушава се в тиган за около 5 минути. След това към него се добавя всичко останало, което е предварително разбито.
Сместа се пече за около 35 минути на 180 С в предварително загрята фурна, с включен вентилатор.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен