Предлагаме ви една класическа рецепта, която винаги събужда апетита, а резултатът винаги е страхотен. 

Необходими продукти:

  • Яйца - 4 броя
  • Захар - 1 чаена чаша
  • Брашно - 2 чаени чаши
  • Сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка
  • Бакпулвер - 1/2 пакетче (около 5 г)
  • Кисело мляко - 1 чаена чаша
  • Олио - 1/2 чаена чаша
  • Ванилия - 2 броя

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата заедно със захарта, докато получите пухкава и светла смес.

В отделна купа сипете содата в киселото мляко - оставете я да шупне за няколко секунди, след което добавете бакпулвера и разбъркайте добре.

Постепенно прибавете киселото мляко към яйчената смес, след това налейте олиото и сложете ванилиите.

Разбъркайте всичко внимателно, докато се получи еднородна и гладка смес без бучки.

Изсипете готовото тесто в предварително намазнена и леко набрашнена форма за кекс.

Поставете формата в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 30 минути, или докато кексът придобие златист цвят и клечка, забита в средата, излезе суха.