
Гъбите са тежка храна, но могат да бъдат и чудесна гарнитура към подходящите ястия.
Рецепта за гъби в масло:
Необходими продукти:
1 кг гъби печурки
50 г масло
2 ч. л. сол
30 мл зехтин (олио)
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите и ги нарязваме. Слагаме ги в дълбок тиган. Посоляваме ги и
сипваме мазнината без маслото. Пържим, докато водата от гъбите се изпари и останат на мазнина. Тогава слагаме маслото и пържим до готовност. Тази рецепта може да се използва да се приготви гъбен сос или плънка за гъби с ориз. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GlasNews.bg
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
Акценти

Ватиканът обяви кога ще бъде погребан папа Франциск







Почина телевизионната водеща Диляна Грозданова
