
Гъбите са тежка храна, но могат да бъдат и чудесна гарнитура към подходящите ястия.
Рецепта за гъби в масло:
Необходими продукти:
1 кг гъби печурки
50 г масло
2 ч. л. сол
30 мл зехтин (олио)
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите и ги нарязваме. Слагаме ги в дълбок тиган. Посоляваме ги и
сипваме мазнината без маслото. Пържим, докато водата от гъбите се изпари и останат на мазнина. Тогава слагаме маслото и пържим до готовност. Тази рецепта може да се използва да се приготви гъбен сос или плънка за гъби с ориз. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GlasNews.bg
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна



Тежка катастрофа блокира АМ "Тракия" ВИДЕО

Поп-фолк певица се похвали с над 300 км в час на АМ "Тракия"

ЕС с план за превъоръжаване за 800 млрд. евро


