
Цикорията е растение, чийто корен в миналото хората са пекли и варили като кафе, защото тогава кафето е било много скъпо. Коренът от цикория е подобен на глухарчето и може да се суши, пече или смила. Дава страхотно кафе с вкус на тъмен шоколад.
Ако искате да намалите приема на кофеин, можете да опитате чисто кафе от цикория или да го смесите с редовното си кафе.
Цикорията съдържа пребиотици, които допринасят за здравето на червата и стимулират добрите бактерии. Това насърчава правилното храносмилане и силния имунитет.
Цикорията има сърдечно-съдови ползи, пречиства кръвта и подобрява здравето на черния дроб.
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар
