
Цикорията е растение, чийто корен в миналото хората са пекли и варили като кафе, защото тогава кафето е било много скъпо. Коренът от цикория е подобен на глухарчето и може да се суши, пече или смила. Дава страхотно кафе с вкус на тъмен шоколад.
Ако искате да намалите приема на кофеин, можете да опитате чисто кафе от цикория или да го смесите с редовното си кафе.
Цикорията съдържа пребиотици, които допринасят за здравето на червата и стимулират добрите бактерии. Това насърчава правилното храносмилане и силния имунитет.
Цикорията има сърдечно-съдови ползи, пречиства кръвта и подобрява здравето на черния дроб.
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта

Мъж уби съпругата си и опита да се самоубие в Пловдив





