
Чудите се какво да правите с останалите козунак от Великден, ето една идея с която ще имате чудесен десерт:
Необходими продукти:
козунак - 1 средно голям, сух
прясно мляко - 1 литър
яйца - 5 - 6 броя
ванилия - 2 пакетчета
захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел
Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.
Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.
Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
Акценти

Папа Франциск почина




Катастрофа на оживено кръстовище в Каменица

НАП-Пловдив продава рядко и супер запазено бижу


