Продукти:
- 400 г паста (фусили или торилиони)
- 300 г пуешко филе
- 100 г бейби спанак
- 150 г рикота
- 100 г пармезан
- 1 бутилка доматен сос (650 мл)
- 4 скилидки чесън
- 80 мл зехтин
- 1 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в подсолена вода.
- Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
- Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
- Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
- Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
- Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Рецепта от: Стоян и Лора
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13562
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69501
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9569
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5036
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23233
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3714
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56540