Продукти:
- 400 г паста (фусили или торилиони)
- 300 г пуешко филе
- 100 г бейби спанак
- 150 г рикота
- 100 г пармезан
- 1 бутилка доматен сос (650 мл)
- 4 скилидки чесън
- 80 мл зехтин
- 1 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в подсолена вода.
- Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
- Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
- Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
- Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
- Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Рецепта от: Стоян и Лора
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:41
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:41
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:41
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:41
1924
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:41
1990
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:41
11455
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:41
9807