Продукти:

  • 400 г паста (фусили или торилиони)
  • 300 г пуешко филе
  • 100 г бейби спанак
  • 150 г рикота
  • 100 г пармезан
  • 1 бутилка доматен сос (650 мл)
  • 4 скилидки чесън
  • 80 мл зехтин
  • 1 ч.л. сух риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен босилек

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата в подсолена вода.
  2. Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
  3. Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
  4. Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
  5. Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
  6. Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

 

Рецепта от: Стоян и Лора