Палачинките от елда са различни от тези, с които сте свикнали до момента, а основният им коз е, че са много хранителни и пълни с витамини.
Приготвянето им също не е сложно и изисква малко време.
Необходими съставки:
250 грама брашно от елда
10 грама сол
2 яйца
600 милилитра филтрирана вода
2 чаени лъжички зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и яйцата, след което бавно излейте водата, за да получите хомогенна смес. След това добавете зехтина. Загрейте тигана за палачинки и го намажете с малко олио или кокосово масло. Бавно изсипете част от сместта, изчакайте да започне да се отделя отстрани и след това обърнете палачинката да се пече и от другата страна. Продължете, докато изразходвате цялата смес. Добавете пълнеж по свой вкус и се насладете.
Ако сте приготвили палачинките предния ден и искате да ги поднесете топли, първо ги напълнете по желание, например със сирене и след това ги подредете в тиган, за да се загреят. Някои от най-добрите комбинации са тези с шунка, сирене, яйца или гъби.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква