Ако никога преди не сте опитвали тиквен хляб, сега е моментът да го направите. Всъщност е време да го направите сами и да изненадате семейството, приятелите или гостите си. Можете да ядете тиквен хляб за закуска, обяд или десерт. 

Необходими съставки:

300 гр. тиквено пюре
500 гр. брашно
масло
2 яйца
екстракт от ванилия
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сода за хляб
бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка джинджифил
¼ чаена лъжичка индийско орехче
1/8 чаена лъжичка карамфил

Начин на приготвяне:

Смесете пюрето от тиква с яйцата, олиото и ванилията, след това добавете маслото и разбъркайте добре.

В друга купа смесете брашното, солта, содата, бакплувера и подправките. След това ги добавете в купата с пюрето и разбъркайте добре, докато всичко се смеси добре. 

Поставете в предварително покрита с хартия форма за печене и печете 45 минути. Проверете дали е изпечен с клечка за зъби - набодете и ако клечката за зъби излезе чиста, хлябът е готов.