Рецепта за парени яйца.

Необходими продукти:
3 бр. яйца
100 гр. сирене
1/2 ч. л. червен пипер
30 гр. масло 

Начин на приготвяне:

Яйцата ги пържим на очи в масло. Ако желаем, може да ги пуснем във вряла вода, вместо да ги пържим. Като се забулят, ги прехвърляме с помощта на щпатула върху натрошеното сирене. Запържваме червения пипер в масло и внимаваме да не прегори. Поливаме върху яйцата запръжката и сипваме малко вода да заври в същия тиган. Слагаме от тази вряла вода в дълбоката чиния при яйцата и сиренето колкото искаме да е течно. Разбъркваме леко, така че навсякъде да има от запръжката и е готова едната порция. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg