Необходими продукти
- олио - 1 с.л.
- лук - 2 глави
- червен пипер
- ориз - 2 с.л.
- чубрица - 1 клонче
- сирене - 1 ч.ч.
- брашно - за овалване
- яйца - 2 бр.
- оцет - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаните глави лук. Когато лукът омекна, прибавете червения пипер и залейте с толкова вода, за колкото хора приготвяте супата.
Оставете течността да кипне и пуснете ориза и чубрицата. Натрошавате сиренето, овалвате го в брашното и го пускате във врялата супа, оставяте да кипне отново и сваляте от котлона.
Сиренявата супа се застройва с яйцата, разбити с оцета.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
04.12.24 10:48
11971
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
04.12.24 10:48
637
Православната църква почита днес Свети Мартин
04.12.24 10:48
1476
Акценти
Представиха новия шеф на районното в Асеновград
04.12.24 10:48
17759
МОН: 3 януари ще е неучебен ден за всички училища в България
04.12.24 10:48
1245
Бойко Борисов: Ако има кабинет, ще подкрепя Атанас Атанасов
04.12.24 10:48
2078