Много по-ароматна, с интересен вкус, сиропираната баница с портокали и кардамон е фин сладкиш с ориенталски привкус, с който ще впечатлите, както своите гости, така и всички вкъщи. ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
- точени кори 400 грама - фини
- портокали - 2 броя
- яйца - 5 броя
- захар - 2 чаени чаши
- ванилии - 2 броя
- бакпулвер - 2 чаени лъжици
- краве масло - 1 супена лъжица
- кардамон - 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за сиропирана баница с портокали и кардамон е подготовката на корите за баницата. За приготвянето на този сладкиш е добре да използвате фини точени кори, колкото по-фини, толкова по-добре. Намазвате тава за печене с кравето масло. След това нарязвате корите с ножица на ленти така, както са на руло, без да развивате рулото кори. Може да нарежете корите с нож, все едно режете салам на дебели парчета. С ръце разделяте отделните ленти, за да не са слепени.
- Разбивате яйцата заедно с 1 чаена чаша от захарта, добавяте ванилията и счукания кардамон и разбърквате добре. Добавяте бакпулвера и сока от портокала и отново разбивате. Изсипвате сместа към корите и разбърквате леко с ръка. Печете баницата в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30-40 минути, докато придобие златист цвят.
- Оставяте баницата да изстине. Заливате баницата с горещ сироп приготвен от 1 ½ чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар. Изчаквате баницата да попие добре сиропа няколко часа, за да се сиропира добре.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
27.12.24 22:47
19585
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
27.12.24 22:47
13820
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
27.12.24 22:47
861