Маринатата е най-важната част от приготвянето на рецептата за пиле по хавайски. Пилешките гърди трябва да престоят поне няколко часа в екзотичната марината.
Като за нея можете да използвате прясно изцеден сок от ананас или соса от консерва ананас в собствен сос. Можете да сервирате и с шепа бял ориз.
Нужни продукти за приготвянето:
около 700 г пилешки гърди
7-8 шайби ананас
1/2 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. кафява захар
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. кокосово мляко
1/4 ч.ч. сок от ананас
Приготвяне:
Пригответе маринатата като смесите соевия сос, водата, кокосовото мляко, захарта, чесъна и сока от ананас. Залейте с нея пилешкото месо и оставете в плик или подходящ съд да се маринова.
Сложете в тиган малко зехтин и гответе пилешките гърди по около 7-8 минути от всяка страна.
След като сготвите пилешкото, гриловайте ананаса за по около 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте, докато са още топли. Сок от лайм и листа от прясна целина е супер допълнение към тази семпла рецепта.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш