Необходими продукти:
- тиквички - 4 големи
- гъби - 200 г
- чери домати - 300 г
- краве масло - 2 лъжички
- кашкавал - 250 г
- пармезан - 250 г
- яйца - 3 бр.
- сол
- чесън на прах
- подпвавка за пица
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките много добре с кората. Отделяме двата края, а основата на тиквичката настъргваме с ренде.
След като сме готови и с четирите тиквички, ги осоляваме и ги оставяме за 20 мин в голям съд.
Изцеждаме водата от тиквичките и към тях прибавяме трите яйца, солта и чесъна. Накрая настъргваме и кашкавала, който добавяме към купата с останалите продукти и разбъркваме добре.
В тавата, която ще печем пицата, поставяме кухненска хартия. Намазваме добре с масло.
Разбърканата смес разстиламе в тавата и поставяме в предварително загряната фурна да се изпече за 25 минути.
Изчистените и нарязани гъби нареждаме, малко преди тестото за нашата кето пица да е готово и отново изпичаме за около 10 минути.
Накрая нарязваме доматите и пармезана и поръсваме с подправка за пица, изпичаме за още 10 минути.
Идея за рецепта: Галя Николова
Снимката е илюстративна!
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква