Продукти:
- 3 връзки пресни моркови
- 20 мл зехтин
- 50 мл светъл балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. мед
- 200 г козе сирене
- 1 ч.л. пипер меланж
- 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
- Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.
- Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.
- Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.
- Сервирайте с натрошеното сирене.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 22:05
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 22:05
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 22:05
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 22:05
1966
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 22:05
2009
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 22:05
11596
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 22:05
9916