Продукти:
- 3 връзки пресни моркови
- 20 мл зехтин
- 50 мл светъл балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. мед
- 200 г козе сирене
- 1 ч.л. пипер меланж
- 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
- Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.
- Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.
- Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.
- Сервирайте с натрошеното сирене.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13562
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69503
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9570
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5036
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23233
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3714
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56540