Деликатно сладки, ароматни и с хрупкави ръбчета. Чудесни са! Тестото ухае на масло и ванилия, плънката е нежна и приятно накиселяваща от стафидите. Ако сладостта не ви стига, може накрая да ги поръсите с пудра захар.
Продукти
райска ябълка - 4 бр - 1.22 лв
орехи - 100 гр - 3.50 лв
захар - 150 гр - 0.40 лв
масло - 200 гр - 5.27 лв
олио - 200 мл - 0.84 лв
кисело мляко - 250 гр - 0.93 лв
захар - 150 гр - 0.40 лв
стафиди - 80 гр - 0.72 лв
бакпулвер 10 грама - 1 пакетче - 0.21 лв
ванилов екстракт - 1 ч.л. - 1.59 лв
брашно - 900 гр - 2.03 лв
Инструкции
Обелете и настържете райските ябълки, към тях прибавете стафидите и орехите. Разбъркайте добре и оставете настрани.
В друга купа сипете олиото, разтопеното масло, ваниловия екстракт, бакпулвера, захарта и киселото мляко. Разбъркайте много добре.
Към сместа прибавете брашното на порции и при непрекъсно бъркане докато се получи меко тесто.
Извадете тестото от купата на работния плот, премесете веднъж и го разделете на малки топки с помощта на лъжица за сладолед.
Оформете топчетата и ги разточете на малки кръгли кори. Напълнете ги с плънка, прехлупете на полумесец и прищипете краищата с помощта на вилица.
Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса до слатист загар. След като са готови по желание може да ги поръсите с пудра захар.
Източник: matekitchen.com
Още от категорията
Виж всички
Нетрадиционна рецепта: Шоколадови бонбони с нахут
Рецепта за кексчета с тиква и канела