Деликатно сладки, ароматни и с хрупкави ръбчета. Чудесни са! Тестото ухае на масло и ванилия, плънката е нежна и приятно накиселяваща от стафидите. Ако сладостта не ви стига, може накрая да ги поръсите с пудра захар.

Продукти

 

райска ябълка - 4 бр 1.22 лв

орехи - 100 гр 3.50 лв

захар - 150 гр 0.40 лв

масло - 200 гр 5.27 лв

олио - 200 мл 0.84 лв

кисело мляко - 250 гр 0.93 лв

захар - 150 гр 0.40 лв

стафиди - 80 гр 0.72 лв

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче 0.21 лв

ванилов екстракт - 1 ч.л. 1.59 лв

брашно - 900 гр 2.03 лв

Инструкции

 Обелете и настържете райските ябълки, към тях прибавете стафидите и орехите. Разбъркайте добре и оставете настрани.

 В друга купа сипете олиото, разтопеното масло, ваниловия екстракт, бакпулвера, захарта и киселото мляко. Разбъркайте много добре.

 Към сместа прибавете брашното на порции и при непрекъсно бъркане докато се получи меко тесто.

 Извадете тестото от купата на работния плот, премесете веднъж и го разделете на малки топки с помощта на лъжица за сладолед.

 Оформете топчетата и ги разточете на малки кръгли кори. Напълнете ги с плънка, прехлупете на полумесец и прищипете краищата с помощта на вилица.

 Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса до слатист загар. След като са готови по желание може да ги поръсите с пудра захар.

Източник: matekitchen.com