Необходими продукти:
- пуешко месо - 1 пуйка
- зеле - 1/2 кисела зелка, голяма
- бекон - 200 г
- лук - 1 глава
- моркови - 1 брой, по - голям
- олио - 3 - 4 с.л.
- червен пипер - 1 с. л.
- черен пипер - на вкус
- сол - на вкус
Начин на приготвяне :
- Почистете пуйката и я порционирайте. Сварете парчетата пуешко във вряща вода, за около 20 минути.
- Накълцайте ситно лука, а бекона нарежете на малки кубчета. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги задушете, след което добавете и ситно нарязания морков.
- Объркайте с малко сол, черен и червения пипер. Добавете накълцаното кисело зеле и долейте от бульона на пуешкото.
- След известно време добавете и месото, разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тава. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на около 200 градуса.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13568
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69505
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9574
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5036
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23243
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3727
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56540