Необходими продукти:
- 170 г брашно
- 1 голямо яйце
- 50 г захар
- 60 г масло - студено
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
В купа се пресява брашното заедно с бакпулвера. Отделно в купа се смесват захарта, маслото, ваниловия екстракт и яйцето. Всичко се разбива с миксер до получаването на гладка смес. След това се добавят сухите съставки и се разбърква добре.
Сместа се изсипва върху работната повърхност и се омесва, за да се оформи гладка, хомогенна тестена топка. Ако тестото лепне по ръцете, се добавя малко брашно.
Тестото се увива в свежо фолио, леко се приплесква с ръце и се оставя в хладилник за 1 час. След това се поставя между два листа набрашнена хартия за печене. Разточва се с точилка до дебелина около 3-4 милиметра. Изрязват се формички.
Сладките се пекат в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 190 градуса. Трябват им около 15 – 20 минути. След като изстинат, може да се поръсят с пудра захар.
Още от категорията
Бърза и здравословна закуска за идеален старт на деня