
В дните, в които нямате прекалено много време, за да останете с часове в кухнята и въпреки това искате да хапнете нещо топло и питателно, препоръчваме следната страхотна рецепта.
Вкуснатa комбинация от паста, пиле с гъби и сушени домати, придават неустоим вкус на ястието.
Необходими съставки:
1 супена лъжица масло (може и мазнината от буркана със сушени домати)
450 г накълцани пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки накълцан чесън
220 г пресни, нарязани гъби
1 супена лъжица брашно
чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1 буркан сушени домати в масло, изцедени от маслото и нарязани на ситно
чаша заквасена сметана за готвене
230 гр паста, приготвена според инструкциите на пакета
настърган пармезан и накълцан магданоз (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте малко масло в по-дълбок тиган на умерен огън. Сложете пилето на кубчета, подправете със сол и черен пипер и гответе до златисто кафяво.
Добавете накълцания чесън и гъбите. Продължете да готвите, докато гъбите омекнат.
Сложете 1 супена лъжица брашно, разпределяйки го равномерно в тигана и разбъркайте добре. Налейте бялото вино и го оставете да се готви, докато виното се изпари напълно.
Добавете пилешкия бульон в тигана. След това сложете и накълцаните сушени домати.
Оставете соса да заври, след това намалете температурата и го оставете да се готви още 4-5 минути, без капак.
Накрая добавете заквасената сметана, разбъркайте и оставете да къкри още няколко минути, докато получите желаната плътност.
Добавете сварените и прецедени макарони към соса.
Поръсете с пармезан и накълцан магданоз, ако желаете и сервирайте, докато е горещо.
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна



Тежка катастрофа блокира АМ "Тракия" ВИДЕО

Поп-фолк певица се похвали с над 300 км в час на АМ "Тракия"

ЕС с план за превъоръжаване за 800 млрд. евро


