При акцията на спецпрокуратурата и комисията "Антикорупция" в Червен бряг освен кмета Данаил Вълов са задържани неговият заместник с ресор еврофинансиране Светослав Георгиев,  Диана Димитрова – шеф на дирекция “Европроекти”, Евгения Николова – шеф на дирекция “Обществени поръчки”,  както и двамата юрисконсулти Десислава Иванова и Ивайло Коловски. 

Разследването за злоупотреби с обществени поръчки е започнало още преди половин година.

Наказателното производство е по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ)  след журналистическо разследване на „Господари на ефира“ и  Христо Гешов, излъчено на 7 май 2018 г.

Установено е, че Данаил Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата „Топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане“ и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106, 22 лв. с ДДС.

"Топъл обяд" за мъртви хора?! Скандални разкрития за Червен брягЖурналистът Христо Гешов сподели пред TrafficNews за измамите на кмета Данаил Вълов