Полицията разкри и арестува извършителя на нападението срещу пловдивския адвокат Стефан Левашки. Служителите от Второ РПУ са установили самоличността на мъжа, който вчера е хвърлял буркани и камъни по юриста. Извършено е разпознаване и е образувано досъдебно производство. 

Нападателят на 38 години, не е осъждан. До края на деня ще му бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Той е в ареста за 24 часа. 

Както TrafficNews съобщи,  юристът е разхождал кучето си, когато мъжът се нахвърлил с викове срещу него и го замерил с празен буркан и камъни. Нападателят се разкрещял, че кучето е без повод и може да нападне котките, които системно хранел в градинката. Инцидентът се е разиграл в безистена под блока в съседство с Руския клуб на бул. "Копривщица", а кучето на юриста е порода корги, които са малки и с дружелюбен нрав животни. 

„Доста неприятен инцидент, тъй като ми се случва за втори път в рамките на два месеца това лице да ме нападне. Първият път беше само вербална агресия. Тогава в един момент се появиха хора, той се изплаши и избяга. Агресията явно е предизвикана от това, че той покровителства котките и мрази кучетата. Винаги този човек храни в тъмното огромни количества котки”, разказа потърпевшият Левашки пред TrafficNews.

Toй добави, че се е опитал да водя разговор с него, за да разбере от къде идва тази агресия и какво иска, но видял, че това е човек, който не умее да разсъждава трезво.

„Взе един голям камък и започна да ме плаши, че ще ми разцепи главата и действително се уплаших, защото нямаше никой наоколо. Подадох жалба, но нищо не очаквам освен един протокол да подпише, защото е дума срещу дума. Слава богу бях дебело облечен. Нямам наранявания от камъка, с който ме удари, но все пак се надявам да го предупредят и да вземат мерки, ако трябва и да го наблюдават, защото днес благодарение на публикацията ми във фейсбук се свързаха с мен много хора от квартала, които казаха, че ако става въпрос за същото лице, е много агресивен и много хора са си патили от него”, коментира още той.

 

Мъж нападна с камъни адвокат Левашки, рита кучето муТой е подал жалба във Второ районно, надява се на бърза реакция