Вещо лице си направи отвод по делото срещу „убийцата на нефилими”, съдът ревизира експертизата

Петорната комплексна експертиза стана четворна, без участие на рентгенолог

10.07.2023 17:00 6779 0
Вещо лице си направи отвод по делото срещу „убийцата на нефилими”, съдът ревизира експертизата

Вещо лице – рентгенолог си направи отвод по делото срещу Мария Димитрова – Карахристева, която преди 2 години блъсна млада лекарка на бул. „Пещерско шосе”, нарочвайки я за „нефилим”. Специалистът по образна диагностика е пожелал да не участва в изследванията, заради прекалена натовареност и отсъствие от работа поради здравословни причини.

С оглед на това страните в процеса се съгласиха експертизата да бъде изготвена без рентгенолог, каквото е и препоръката на останалите вещи лица. С оглед на това, съдът реши петорната комплексна експертиза да бъде ревизирана и да бъде назначена четворна такава, без лекар специалист по образна диагностика, като  измени определението от предходното заседание.

Изготвянето на трета-арбитражна експертиза по делото се наложи след като при предишните две бяха констатирани коренно различни оценки на експертите. С оглед на това страните поискаха от съда назначаването на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение относно психичното състояние на Мария Димитрова-Карахристева.

Делото срещу "убийцата на нефилими" забуксува, изходът - задънена улицаТрета експертна комисия ще решава дали Мария Димитрова-Карахристева е вменяема

В новото изследване трябваше да има вещо лице - рентгенлог и невролог, както и двама съдебни психиатри и един психолог. Те трябва да бъдат определени от съответните ръководители на катедри в УМБАЛ „Свети Георги” извън тези, които са участвали досега. От назначаването на арбитражната експертиза на 13 февруари изминаха почти 5 месеца, а по всичко изглежда, че забавянето ще продължи поне до началото на есента.

Следващата дата, когато трябва да бъдат изслушани вещите лица е 26 септември.

Нови спънки за изхода на делото срещу „убийцата на нефилими”Вече трети месец експерти не могат да изготвят заключение за състоянието на Мария Димитрова-Карахристева

Припомняме, че 48-годишната Мария е изправена на съд затова, че е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на булевард „Пещерско шосе”, като шофьорката нарочно блъснала 31-годишната Петя, а след това обвиняемата се е държала неадекватно нарочвайки жертвата си за сатанинско изчадие.

Разпитаха и последния свидетел от ПТП-то с блъснат „нефилим”, вижда ли се края на делото?

 
 
Изпрати новина