Въоръжени до зъби – полиция и спецчасти атакуваха сутринта село Очуша край Костенец, но следа от убиеца Стоян Зайков – Чане, няма.

Тази сутрин униформени "превзеха" къщата на роднините на убития Валентин Петров, след като МВР получили сигнал, че Чане е видян в района.

Полицаите използваха светлинно звукова граната при проверката на къщата, което се чу като изстрели.

Този тип граната предизвиква силен звук и светлина, за да дезориентира човек.

В крайна сметка при претърсването на района не бе открито нищо, но полицейското присъствие в Очуша остава засилено.

 

Преди да бъде убит Валентин разказа пред TrafficNews, че братовчед му Стоян Зайков често ходил до сел Очуша. Там бащата на убития 42-годишен мъж има вила, опасана с камери, записите от които разследващите провериха на няколко пъти.

Преди седим дни Чане преби и уби жена си Милена Шишкова, а от вчера е заподозрян и в убийството на 42-годишния Валентин Петров, който бе гръмнат с преправена ловна пушка в дома си в Костенец.

Днес освен обичайната полиция, жандармерия и части от специализирания отряд за борба с тероризма, в малкото градче дойдоха и антимафиоти, които преровиха всяка една къща, за да открият евентуални следи от килъра.

В града пристигна и екип от криминални психолози, които правят профил на Зайков, смятан от полицията за тежък психопат, способен с месеци да се укрива и да замита следите си.

А страхът у хората в градчето продължава да бъде подклаждан, защото седми ден от Чане няма нито вест, нито кост.