С типичната си широка усмивка и с наказателния кодекс в ръка, мнимият депутат Сергей Димитров - Харварда дойде в Пловдивския районен съд, за да гони прокурора по делото си. Още преди да е стартирало заседанието, Харварда каза на съдия Божидар Кърпачев, че няма да приеме обвинителния акт и иска прокурор Недялко Мавродиев веднага да си направи отвод. По-късно изтъкна, че представителят на държавното обвинение бил пристрастен, защото го бил описал като най-големия злодей.

Сергей Димитров е с повдигнато обвинение, че на неустановени дати в  периода от месец януари 2020 г. до месец юли 2022 г., в Пловдив, Асеновград, Карлово, село Розино и в село Брестовица е измамил множество лица, с което им е взел общата сума от 326 533,65 лв.

Мнимият депутат Сергей Димитров, който завлече десетки хора, застава пред съдаСпоред обвинителния акт той е ужилил потърпевшите общо с 326 533,65 лв.

Харварда се лансирал като политическа фигура и депутат от ПП „Продължаваме промяната”. „Рекламирал“ се във Фейсбук, където се представял себе си освен като депутат, адвокат, политик, експерт по ромските въпроси и други длъжности. След като спечелил доверието на хората, успял да измами десетки по различни начини.

Екстравагантен, спретнат, усмихнат, приказлив и убедителен – така го определят и десетките по коридорите на съда, дошли да си търсят парите.

В предходното заседание, делото беше върнато на прокуратурата за отстраняване на неточности по обвинителния акт, които нарушават правата и на обвиняемия и на пострадалите. Днес Харварда и защитникът му адвокат Бахов изложиха същите искания. Този път обаче те не бяха приети от съда, а след дълги разговори между страните и разясняване на Сергей Димитров, каква присъда би получил при различното протичане на делото, той накрая реши „Давай по съкратеното.” (б.а. при този вид производство обвиняемият признава фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт и се ползва с 1/3 по-ниска присъда).

Екстравагантен и усмихнат: Сергей Харварда, завлякъл десетки с над 320 хил. лв., застана пред съда

Почти всичко ще оправдая, ако тръгне по общия ред, честно ти казвам. Клякам на съкратено само заради присъдата”, допълни със самочувствие Харварда, гледайки съдията по делото.

Съдът изрази готовност още днес да приключи делото по съкратеното производство, но Сергей реши, че ще обжалва решението - обвинителния акт да не се върне на прокуратурата, заради това, че все пак иска друг прокурор.

Срокът за това обжалване е 7-дневен пред Окръжен съд-Пловдив.

След заседанието прокурор Недялко Маврудиев отказа коментар пред медиите.

Ако все пак въззивната инстанция потвърди решението на Районния съд, то следващото заседание ще се проведе на 14 юни тази година. На него се очаква Харварда да признае вината си, ако разбира се до тогава бръмбарите в главата му не пожелаят друго.

Изтупан, приказлив, държи се нормално! Странно ли е, че хората бъркат мошеник с депутат?Сергей Харварда до голяма степен покрива представата, която болшинството българи имат за народните представители