Бившият директор на НДК Мирослав Боршош и бившият председател на съвета на директорите Валентин Кръстев застават пред Софийски градски съд. През ноември делото беше отложено и днес е първото заседание. Двамата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен Националния дворец на културата.

Според съда става въпрос за 15 сделки. Адвокатът на Боршош – Даниела Доковска поиска делото да бъде върнато отново на прокуратурата. Причината е че, са допуснати нарушения в обвинителния акт, които не са отсранени.

Съдът, обаче, не прие тези искания и насрочи  редовно заседание.

След серия от решения на правителството, през 2017 г. Боршош подаде оставка две седмици преди да бъде призован. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК бившият министър на европредседателството Лиляна Павлова.

На следващия ден, по лично разпореждане на премиера Бойко Борисов, Боршош бе върнат начело на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош обаче подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата.