Апаши задигнаха 18 хиляди билета от „Национална лотария”, но се издъниха при опит да приберат печалбата от един от тях, научи TrafficNews.bg. Историята започва на 17 януари 2019 г., когато след взлом в склад на дистрибутор на лотарията на улица „Гургулят” в Плевен изчезват точно 18 283 талона.  

Следите на билетите се губят до 9 март, когато 19-годишната Виктория Йорданова идва в търговски обект, където представя талон от „Национална лотария-моментни игри”, който печели 5 000 лева. Съгласно правилата на играта девойката дава банкова сметка, на която да й бъдат преведени парите. Вътрешна проверка в "Национална лотария" обаче установява, че нейният билет е сред описаните откраднати талони.

След подаден сигнал се задействат отдел "Икономическа полиция" към ГДНП и служителите на плевенската дирекция на МВР.

Тази сутрин са атакувани четири жилища в Плевен на заподозряни участници в кражбата. Задържани са дошлата с печелившия талон Виктория Йорданова, Теодор Михов-Търговеца и неговата приятелка Виолета Ботева, Георги Петров и Жана Добрева. При обиските са намерени само 25 билета, иззети са телефони и лаптопи. При разпитите арестуваните заявили, че са взели билетите от Теодор.

Засега продължава издирването на останалата част от талоните за игрите на късмета. Все още не е ясно дали крадците са смятали да ги пласират или пък да ги търкат, за да получат само печалбите.

Дори да бяха изтъркали цялата си плячка, финансовият удар за апашите е съмнителен, защото през ноември миналата година беше огласен случай с мъж, купил 7 000 билета, но не спечелил нищо.

Отделен въпрос е, че откраднатите талони на практика са неизползваеми.  Понеже те са описани, дори те да бъдат пласирани притежатели нямат шанс да приберат евентуалните печалби.