Дознател Розалина Кьосева от Първо РУ в Благоевград и баща й – шефът на "Охранителна полиция" в Благоевград Георги Кьосев са задържани по обед, научи TrafficNews.

Около 12 часа двамата са изведени и арестувани от апартамент в кв. "Еленово" от служители на вътрешна сигурност.Разследването срещу Кьосева е заради връзки с криминалния контингент и подаване на вътрешна информация.

Още преди година е установено, че тя е внесла мобилен телефон на рецидивиста Владимир Бойчев-Владо Боклука, докато той  излежава присъда в затвора в Бобов дол за наркотици.

В града се знае, че двамата има връзка от години. Владо Боклука беше задържан преди две години, заради пласиране на фалшиви пари. Заедно с него бяха арестувани благоевградчаните Венцислав Сотиров-Мишката, и Антон Донин- Тони Бузата. Това стана при зрелищна акция на спец полицаи от София и Плевен в заведението „Наоми” в Благоевград, което се стопанисва от Димитър Димитров-Чората.

При ареста на Мишката и Боклука спецполицаите ги претърсили до голо в тоалетните на заведението , като обискът след това продължил и в домовете им. Повдигнатото срещу тримата обвинение бе за организирана престъпна група за разпространение на наркотици,.Разследват дознателка от Благоевград, помагала на затворник – Владо Бо

клукаПреди година още му внесла мобилен телефон в затвора в Бобов дол