Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов по искане на прокуратурата. В мотивите си магистратите посочват, че ако Вълов продължи да изпълнява задълженията си като кмет, има възможност да повлияе на свидетелите по делото и да укрие важна информация и документи. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

На 20 март Вълов беше обвинен за длъжностно престъпление за това, че през 2017 г., е нарушил служебните си задължения и без законови основания е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и Койнаре. По този начин той е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Часове след задържането обаче Вълов беше пуснат на свобода срещу паричната гаранция от 75 000 лева. При завръщането си в кабинета, той заяви пред журналистите : “Искат да се отърват от мен предварително, няма да се получи!”. 

Ще трябва да ме изтърпят до края на мандата ми !".

До обвинението срещу Вълов се стигна след разследвания на предаванията “Господари на ефира”, “Шоуто на Слави” и репортера Христо Гешов, който разкри, че сред хората, получавали храна по програмата "Топъл обяд", има фиктивно записани покойници.