В нощта на изборите – 10 души нападнаха кмета на село Буковлък, потрошиха автомобила му, както и полицейска патрулка.

Мъжете са били въоръжени с дървени колове, вили и коси. Снощи, около 20:00 часа, бил подаден сигнал в Първо РУ Плевен, затова, че от ромска къща в селото се чува силна музика.

Полицаите пристигнали на място и направили забележка на компанията.

Три часа по-късно веселбата продължила, а пристигналите на място униформени, придружени вече и от кмета на Буковлък, били нападнати от шумната тълпа с викове и агресивно поведение.

Стигнало се е до физически сблъсъци, в който пострадал най-много кметът Росен Росанов, който е бивш полицай.

Градоначалник е бил блъснат и бутнат на земята, пострадала е ръката му, има и други следи от наранявания.

"Имаше едно време една мярка – принудително изселване за такива хора: неграмотни и асоциални. За съжаление сега такава няма…", коментира Росанов пред TrafficNews.

При сблъсъците е пострадал кметският автомобил, както и патрулка. Наложило сеe да бъдат повикани допълните екипи на плевенската полицията, за да бъде овладяна ескалиралото напрежение.

По случая са задържани трима души. Младеж на 15 години, майка му на 45 и баща му на 44 години. Образувано е досъдебно производство.

Същата нощ са задържани още 7 души за хулигански прояви в друго плевенско село - Дисевица. Мъжете, също са от ромски произход, а и подобно на случая в Буковлък, нарушавали обществения ред.

Пристигналите на място полицаи също били нападнати. Пострадали ли са двама служители на реда, както и служебна кола.

Мъжете са отведени в ареста и вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения за хулигански прояви.