Млад полицай беше нападнат с вила от 59-годишния ром Борислав Методиев- Байран в Червен бряг. Баталната сцена се разиграла след полунощ на 7 септември в дома на улица "Ильо войвода" . Униформените пристигнали там след сигнал за непоносим шум от къщата на Методиев.
 
На място пристигнал екип от 25 полицаи, за да усмири ромската махала, която често празнувала твърде шумно. Подпийналият налетял на служителите на реда с вила, с която наранил ставата на един от полицаите. За да се защити мъжът под пагон призвел три изстрела със стоп патрони в крака на развилнялия се ром. 
 
Раненият Борислав Методиев е настанен в хирургичното отделение на плевенската болница. След като бъде изписан ще бъде задържан, потвърдиха за TrafficNews от плевенската полиция. Задържан е и още един участник в мелето, който е на 35 години. Съпругата на Байран-Фани, известна с това, че чисти гробищата, пък е подала жалба, според която мъжът и е прострелян без да има причина за това. 
 
Нощният екшън се е случил в най-бедната част на ромския Шести квартал, известен в Червен Бряг.  Байран и семейството му нямат постоянна работа, често ровят в контейнерите за боклук. Методиев е с криминално досие заради още едно посегателство. Преди години той нападнал съдия от Червен Бряг. Пострадалият полицейски служител пък в рамките на няколко месеца за втори път е нападан в ромската махала.
 
Снимката е илюстративна