Отложиха делото на подсъдимия Спас Кънчев, който в средата на месец ноември отправи заплаха за поставена бомба в сградата на Трето РПУ Пловдив. В последните няколко години мъжът заплаши да взриви общината, Джумая джамия и Второ районно в града. По думите на неговия служебен защитник, Спас Кънев не се е свързал с него, въпреки, че е имал неговия телефонен номер и въпреки изпратената до негова призовка за делото.

Според адвоката, подсъдимият до този момент не е дал категоричен отговор дали желае делото да се гледа по общия ред или по особени правила. При проведените разговори Кънев непрекъснато е променял  мнението си за това, дали е виновен или не. „Съдебното производство беше пълен цирк, нямаме ясна защитна позиция от страна на Спас Кънев“, заяви в съдебната зала неговият служебен защитник. Съдът насрочи следващото дело да бъде гледано на 18 септември.

TrafficNews.bg Припомня, че в края на миналата година еднокракият „терорист” отправи заплахи към Трето районно. Той позвънил на спешен телефон 112 и съобщил, че е поставил атомна бомба в управлението и скоро ще избухне. При извършените тогава проверки взривно устройство не беше открито.

Спас Кънев е стар познайник на полицията. През 2015 година той се закани да постави бомба във Второ районно. Тогава „атентаторът“ бе задържан и откаран с инвалидния си стол в ареста във видимо трезво и неадекватно състояние.

Това обаче не е бил единственият му „атентат”.  През 2013 година Кънчев бе арестуван, след серия телефонни заплахи срещу държавни институции. Това той заявил, че иска да го приберат на топло в ареста, като дал точното си местонахождение на диспечерката и заръчал да му донесат патерица, че нещо го бил закъсал с единия крак.

Ченгета намерили стария си познайник и го заварили тежко пиян на мястото, което той посочил. Фалшивите бомбени заплахи са начина, по който Кънчев прекарва известно време на топло и сухо място, с осигурена храна. 

Бездомникът Кънчев е лежал в затвора за убийството на баща си. Това се е случила през 1994 година след битов скандал. Останал е инвалид след прекаран детски паралич. Единият му крак е увреден и не може да го използва.