Районен съд- Пловдив наложи наказание от пет месеца условна присъда с три години изпитателен срок на мъж, който е потрошил автомобил на жена, защото „не му било мястото там”.  Ситуацията се е разиграла на 4-ти септември 2019 година, когато конституираната в качеството на частен обвинител по делото е дала на дъщеря си автомобила си, за да отиде на гости у приятели. Момичето  паркирало колата на адреса до оградата на училище в Кършияка, като оставила достатъчно място за преминаването и на други превозни средства. Тя и приятелите й се качили в апартамент и се разположили в хол до тераса, от която се виждала сградата на учебното заведение и паркираният автомобил.

На същата дата около 22:00 подсъдимият се прибирал към своя дом със семейството си , а зад волана била жена му. В близост до адреса, където живеят , жената трябвало да направи завой, покрай паркиралия до оградата на пловдивското училище автомобил . Тя обаче не успяла, а подсъдимият  излязъл от колата и застанал пред нея, като започнал да направлява шофьорката  как да мине с маневри през оставащото тясно място. Жената отново не успяла. В резултат на това настъпило застъргване между леките автомобили. Когато видял одраскването по боята на своя автомобил, подсъдимият се ядосал, разгневил се и започнал да вика и обижда жена си  за това, че не била внимателна. След това насочил гнева си към лекия автомобил на частната обвинителка по делото, като започнал да го удря и рита с крака.

 Тези действия предизвикали силен шум. Паркиралата дама, която била в апартамента, намиращ се в близост до мястото, чула този тропот, идващ от улицата. Тъй като се притеснила, веднага излязла на терасата, за да разбере откъде идва шумът.Така тя видяла как подсъдимият, крещейки, нанасял удари с ритници и юмруци по предна лява врата, задна лява врата и вратата на багажника на лекия й автомобил.

Пострадалата и приятелите й в апартамента излезли на улицата и забелязали как виновният мъж започнал да подскача върху предния капак на автомобила. Когато видял пристигащите хора обаче обвиняемият се опитал да тръгне от местопроизшествието. Когато приближили до колата му обаче той сам слязъл. Един от приятелите на момичето попитал обвиняемия какво правил с автомобила, а виновният му отговорил, че „това не било място за паркиране”.

Пострадалата веднага подала сигнал, а на място пристигнал автопатрул от Трето РУ. Униформените  запазили местопроизшествието, установили самоличността на очевидците и разговаряли с тях за случилото се. На същия ден бил съставен протокол, било установено, че щетите по лекия автомобил са били на обща стойност от 5184,92 лева и засягали само естетическото състояние на автомобила.

По делото Районен съд е разпитал свидетелите, като безспорно е установено, че  подсъдимият е извършил умишлено действията – ритане и скачане по автомобила и е целял да нанесе щети и да повреди чуждата за него вещ. Така Районен съд –Пловдив е наложил наказание от условна присъда 5 месеца с три години изпитателен срок. Той трябва да заплати  и сумата от 1100 лева за адвокат на пострадалата. По-късно обвиняемият е обжалвала решението на магистратите пред втора инстанция.

Частната обвинителка  също е предявила искане за връщане на делото за ново разглеждане пред Районен съд  или да се измени присъдата  и да се приеме друго извършено престъпление и съответно наказанието да бъде по- тежко . Според нея липсва справедливост и случая е омаловажен. Окръжен съд- Пловдив е приел обаче, че районният съд е направил
пълен и обстоен анализ на всички доказателствата по делото. Според магистратите няма допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които да дадат основание за отмяна на решението, поради което съдът го е потвърдил.