В ръцете на полицията е попаднал бележник с данни на известни лица от бизнес елита на Северна Гърция, които си поръчвали модели от Източна Европа, съобщават "Български новини". Арестувана е двойка, която чрез "Фейсбук" е подтиквала към проституция модели от Източна Европа (включително и България). Понякога тарифата за моделите достигала до 8000 евро. Тарифата за обикновен сексуален контакт била 800 евро, без да се броят разходите за престой и транспорт, в случай, че клиентът не живее постоянно в Солун.

Според данните в бележника клиенти са били известни имена от бизнес света на Северна Гърция. Моделките пък са предлагали услугите си срещу крупни хонорари на сватбени тържества и ергенски партита. Според публикация на вестник Еспресо, на сватбата на бизнесмен от Северна Гърция са наети три жени като за тях са заплатени 8000 евро.

Служителите от отдела за борба с интернет престъпленията са попаднали на следите на престъпната група. Образувана е преписка срещу 39-годишен мъж, 35-годишна жена и срещу три моделки от Източна Европа - съответно на 43, 31 и 28 години. Според информация от служителите от отдела за борба с интернет престъпленията мъжът е организатор и мениджър на групата.

TrafficNews.bg