Лош късмет прати в ръцете на полицията от Плевен муле на телефонни измамници, научи TrafficNews. Цялата група все още не е заловена, но криминалистите са по следите на останалите участници. Набелязаната жертва от мошениците е 86-годишен мъж от село Вълчитрън.

Мъжки глас в продължение на час убеждавал дядото, че синът му трябва спешно да бъде опериран. Мнимият доктор обяснил на  възрастния мъж, че са необходими няколко хиляди лева за сложната операция. Дядото се хванал на лъжата и събрал всички пари, които има, общо 3000 лева.

Указанията на измамниците били да остави сумата пред църквата на селото. Това се случило на обяд след сутрешната литургия. След като оставил, парите дядото се прибрал вкъщи, а мулето взело парите и потеглил с автомобила си "Опел Зафира". Няколко километра по-късно в района на Пордим куриерът е спрян за проверка от патрул на Пътна полиция.

Мъжът, който е на 39 години, се сторил съмнителен на ктатаджиите и те се обадили на колегите си от Пордим и Плевен. При направения обиск са открити парите. По-късно участникът в ало бандата направил пълни самопризнания.

Село Обнова, от където е задържаният мъж, е известно  като сборен пункт на телефонни измамници. От там те наблюдават мулето  и в повечето случаи му прикачват отцепка до мястото, където трябва да остави парите.

Така мошениците са сигурни дали няма полиция по дирите на куриера. 

По случая от Вълчитрън е заведено досъдебно производство. Парите на измамения дядо ще бъдат върнати след приключване на делото.

Само за една седмица в Плевенско са извършени близо 10 телефонни измами. Очакват се в близките дни още арести на ало измамници, научи TrafficNews.