Двама младежи от Пловдив са били задържани, защото са пътували с чужденец, който нямал документи. Това сподели лично един от потърпевшите във Facebook групата "Пътуващи между Пловдив и София". 

Момичето обясни, че чужденецът е искал да пътува с нея и приятеля й, за да посрещне свой близък от летището в столицата. 

Чужденецът разказал, че е студент в Пловдив. По произход е от Индия или Пакистан, колебае се момичето.

По думите й той е миришел на марихуана, но е казал, че не носи в себе си, а само е пушил преди това. 

Полицейски служители спрели колата за проверка на документите, след което се оказало, че чужденецът няма такива. Полицаите се усъмнили, че той е бежанец. В него са намерение и 2 грама марихуана.

"Поискаха му документи и той нямаше. Огромен проблем, дойде още една патрулка и ни прибраха е районото в Ихтиман. В него са намерили и 2 грама трева. Мен ме пуснаха, но моят приятел още е там и чака понеделник, за да го изслуша съдията. Казват че шофьорът го отнася. Момчето даже казало, че сме такси и ни намерил във Facebook", оплака се потърпевшата.

Целта на пловдивчанката е да предупреди всички членове на групата, тъй като споделеното пътуване е популярен начин на междуградски транспорт.

"Внимавайте с тези чужденци, защото лоша шега може да ви изиграе, специално тези от тези страни”, завърша публикацията момичето.