Двама братя на 33 и 38 години са въртяли плантация за канабис край созополското село Зидарово, съобщиха от полицията. Нивата с коноп, както и голямо количество изсушен канабис са открити при проведена специализирана полицейска операция в местността Смесици край селото. Собствениците Димо и Стамен Ангелови засяли най-отпред дини и чушки, за да замаскират истинския си бизнес, научи TrafficNews

33-годишният Ангелов е бивш футболист на няколко елитни отбори у нас, сред които са Черно море, Черноморец и Нефтохимик, има 14 мача за юношеския национален отбор с 2 отбелязани гола. 

Плантацията била обградена с модерна ограда с фотоклетки. И двамата задържани братя са криминално проявени, разказаха пред Трафик от бургаската полиция. Нивата е разположена върху парцел от 2 600 кв.м., върху която се отглеждали над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен наблизо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. 

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и друго Криминалистите открили и открити две заграждения, пригодени за сушилни, от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество изсушен канабис.

Криминалистите проследили групата до момента на пласиране на стоката. Първоначално са били задържани 10 човека, но по- късно са разпитани и освободени. 

В ареста остават само братята Димо и Стамен Ангелови, които са задържани от домовете им в Бургас. 

И двамата в момента имат легален бизнес чрез спедиторска фирма за предоставяне на превоз с камиони. В операцията са участвали и служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, защото е имало сигнал, че  братята са покровителствани от полицейски служител. Сред задържаните е имало лесничеи и държавни служители. Те са разпитани и освободени. Разследващите имат достатъчно доказателства, включително и снимки заснети с дрон, в района между селата Зидарово и Габър.

По случая е образувано досъдебно производство, а срещу братята Ангелови е повдигнато обвинение и им е наложен 72-часов арест.