Двама полицаи и вещо лице бяха разпитани днес в съдебната зала, където се гледаше делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови , обвинени в укривателство на трупа на Димитър Малинов от Цалапица. След като обвинения за убийството Рангел Бизюрев бе разпитан, заседанието продължи с разпитите на полицаите участвали в издирването на братята.

Полицай Коста Кючуков е бил командирован в Приморско с двама свои колеги, тъй като са получили информация, че близнаците са в курорта.  След като били намерени, Борислав първоначално заявил , че абсолютно нищо не знае за изчезването на Митко и няма какво да обясни. По пътя към Пловдив обаче  Борислав започнал да развива различни версии, които променял. Първата била , че е бил на барбекю, където срещнал с Рангел, който му казал, че иска да му даде колата да ходи на къра да прави секс с лице от ромски произход. 

По негови думи Рангел бил с негов автомобил край селото. След това, заявил , че ще каже самата истина и дал писмени обяснения. В тях Борислав казал, че се познава с Бизюрев и Малинов от много време. Каза, че Митко искал заем около 100 лева, за да отиде на почивка, на планина. Борислав му казал, че няма и по-късно ще се разберат. Това било на 20.07. После  се срещнал с Рангел на барбекюто , който вече бил много пиян.  На събирането някой казал на Рангел, че Димитър го обиждал и той накарал Борислав да му се обади, с предтекст, че уж ще му даде назаем  пари и да го подмами да излезе от дома си. После тръгнали с мерцедеса на Борислав и по пътя видели Митко.  Рангел слязъл  от колата  и го набил. После му взел телефона, счупил го, прибрал го  в джоба си и потеглили.

След това Рангел поискал да се върнат и видели, че Димитър лежи на земята, без да е помръднал. Бизюрев казал на Борислав да му помогнат да го качат в багажника. Той обаче отказал и Рангел сам го натоварил. После Рангел му казал да кара към сметището, където  сам свалил трупа. След това се обадили на  Валентин и му казали да донесе мотика и кирка. Когато Валентин дошъл също отказал да докосва тялото. Рангел сам  изкопал дупката, а  после казал на братята да покрият със строителни отпадъци мястото, за да не си личи, че са копали. Рангел ги заплашил, че не трябва да казват на никого иначе щели да си имат проблеми с него. Казал им също да изчистят добре колите. По пътя наобратно Рангел им наредил да минат по тихи улички, където няма магазини и камери. Борислав оставил Бизюрев до дома му и се прибрал.

Служителят от Криминална полиция Димитър Рангелов  разказа как е протекло издирването на близнаците.

На свидетелската банка застана и Христо Лефтеров, който е направил полиграфско изследване на близнаците. Адвокатът на братята Светлана Званчева оспори разпита му, но съдът счете, че трябва да бъде изслушан за да се разбере каква е истината. 

Лефтеров разказа, че по време на изследването е питал Валентин дали е нанесъл удар на Димитър, а той е отговорил с  "не". Допълнил показанията си, като е казал, че е помагал за копането на дупката. Валентин е съдействал напълно по време на разпита. Заради противоречията в показанията и полиграфа, Динков бил приканен да каже истината. Първоначално пак отрекъл, но в последствие заявил, че след като е помогнал на Рангел да натоварят и пренесат тялото до сметището, докато го сваляли той бил изхъркал и по тази причина Рангел го удари по лицето с шамари, за да го свести. После Динков ударил 2-3 шамара с думите "събуди се".

След като изслуша показанията, майката на Митко - Атанаска Бакалова, коментира, че Рангел вероятно е сплашен и се опитва да прикрие близнаците. 

Свидетелят  Атанас Гунчев разказа, че във фаталната нощ Борислав му зъвннал и го извикал да  се видят навън. Казал му да дойде възможно най- бързо. „Той дойде с колата, а  после ми каза да изчезвам и аз си тръгнах и отидох пак в парка. После се прибрах,  около 1:30—2ч.  Борислав пак ми звънна да се видим да пушим по 1-2 цигари. Той беше с колело и отидохме на центъра и си говорихме общи теми. По едно време ми каза, че трябва ми каже нещо.  Разказа, ми че  Рангел ударил Митко и той паднал на земята. Нямахме повече цигари и пари в нас и се прибрахме. Преди това като ми каза да изчезвам, видях че вратите се отварят и имаше още някой в колата. Правиха нещо около багажника”, твърди Гунчев.  Свидетелят допълни, че не е чул нищо тогава. Заради пропуски и противоречия на показанията в съдебната зала, бяха прочетени показанията му дадени в хода на разследването.  От тях става  ясно, че като отишъл на мястото, са му казали да гледа да не идва някой, а после му наредили да си ходи. След това, като се видели през нощта, Борислав му разказал, как Рангел е набил Митко и, че е бил в безсъзнание. Предупредил го да не казва на никой. В нито един момент Борислав не е споменал брат му да е участвал. После не били говорили и споделяли, защото Атанас се страхувал. Заяви, че е чувал,  че Борислав е пушел трева и продавал по малко. След прочитане на показанията от досъдебното производство, Атанас потвърди показанията си, давани в хода на разследването.

Свидетеля Стилян Дзивков, който е закарал Рангел на летището, разказа, че той е взел Бизюрев на 10 юли и на 23 срещу 24юли  през нощта го е закарал обратно на летището и той е напуснал България. "По пътя говорихме много неща, даже и за изчезването на Митко, но той нищо не каза ", твърди Дзивков.

 По делото предстои да бъдат изслушани още няколко свидетели, както и експертизите на вещите лица. Следващото заседание е насрочено за 8 юли. 

Близнаците остават в ареста. На излизане от залата, вуйчото на убитото момче се обърна към задържаните с думите : Дупката съм ви я запазил и за тримата!

Самопризнанията на Бизюрев: Удрял Димитър, но не за да го убиеСъдът го остави в ареста, адвокатът му смята, че е убийство по непредпазливост

Бизюрев отрича близнаците да са удряли Митко, но измислили заравянето муРангел разказа пред Районен съд цялата история, но категорично заявява, че Митко не е имал признак за живот

Рангел Бизюрев бил осъждан за наркотици, застава първи за разпит по делото на близнацитеПреди минути започна заседанието пред Районен съд- Пловдив