24-годишният Иван Ставрев, който агресивно нападаше хора в Центъра на Пловдив, се оказа неоткриваем и не се яви на днешното разпоредително заседание пред Районен съд Пловдив. Неговият защитник адвокат Пламен Бонев също заяви, че няма връзка с него, като не отговаря и на обажданията му. Поради тази причина съдът отложи заседанието за септември месец и Ставрев ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Биячът от Капана излиза от ареста, прокуратурата не му е повдигнала обвинениеОт държавното обвинение не са внесли обвинителен акт срещу Иван Ставрев в законовия срок

Още миналата година през май, той бе пуснат от ареста под парична гаранция в размер на 1000 лева. Това стана след прокурорско забавяне. Срокът на досъдебното производство бе двумесечен и след като държавното обвинение  не беше внесло обвинителен акт в съда, законът изискваше той да бъде освободен. По тази причина хулиганът беше пуснат от следствения арест.

Към момента срещу него има повдигнати 3 обвинения. Първото е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – по данни в обвинителния акт заплашвал човек, работещ в заведение в “Капана“ с джобно ножче, ритал и блъскал цилиндрични метални печки, маси и столове в заведението.

Второто обвинение е за това, че на 15 март 2023 г. в Пловдив, по хулигански подбуди е нападнал и причинил лека телесна повреда на жена.

По данните от обвинителния акт на посочената дата пострадалата вървяла в подлеза на Централна гара, като на въртящата се врата на изхода се разминала с подсъдимия, който след разминаването им, когато тя била в гръб към него, без никаква причина, я ритнал силно с крак в задната част на бедрата. На следващият ден нападнал друга случайна жена, която вървяла по тротоар на бул.“България“ в Пловдив, като я блъснал с две ръце в областта на гърдите, при което последната паднала на земята по гръб и си ударила главата.

Повдигнато е и трето обвинение, за това, че ден по-късно, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като е оказал съпротива към полицаи- псувал и плюл униформените. Упорито и демонстративно е продължил хулиганските действия при отвеждането му в едно от районните управления на МВР – Пловдив.

Вероятно Иван Ставрев го очаква ефективна присъда, тъй като е многократно осъждан и до момента е известен с чести агресивни прояви. Докато му се гледаше мярката за неотклонение през 2023 година, за конкретната си действия мъжът се оправда с изпития алкохол и липсата на работа.

Търсят още пострадали от агресивния Иван Ставрев, нападнал жена без причина в ПловдивПрокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда

Криминално проявен мъж нападна и удари жена в центъра на ПловдивПрокуратурата призовава, ако има други пострадали от нападателя, да се свържат с МВР