Апелативният съд пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала „Тракия”, при която загинаха шест души, а повече от 20 души бяха ранени. Цвета Таскова се прибира у дома срещу 5000 лева гаранция.

Нейният адвокат Николай Кокинов заяви, че тя съжалява за случилото се и още е в шок, нейният спътник не помни подробности за инцидента.„Никой нормален човек не желае да се случи подобно нещо и неслучайно законът е квалифицирал това деяние като непредпазливо. По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина”, уточни Кокинов.

По думите му има само оглед на автомобила и тепърва предстои да бъдат направени експертизи.

„На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов  автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследване. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно. Засега обаче това са само предположения”, каза още Николай Кокинов пред Нова телевизия.

Той лично е видял автобуса в канавката с извити надясно гуми, което предполага точно тази теза. Цвета работила на зимен курорт, а след като сезона приключи планувала да замине за Гърция, където да остане през лятото.