41-годишният Йордан Карагьозов е собственикът на петте кучета от породата кане корсо, които разкъсаха 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков.

Трупът беще открит около 16,20 часа в четвъртък. Карагьозов е задържан за 24 часа, прокуратурата ще му повдигне обвинение, за което може да получи до 5 години затвор. Той е женен, с две деца, не е криминално проявен. Притежава развъдник за кучета от породата кане корсо Coma Berenices в квартал "Връбница".

"Собственикът на кучетата живее в София, той ходи до вилата си само да ги храни", обясни пред TrafficNews шефът на областната дирекция на МВР-София старши комисар Николай Спасов. 

Той разказа още, че починалият мъж е бил с умствена изостаналост, живеел е в къща с негов приятел и се грижел за болната си майка. Според местните хора е нямал други роднини в селото. Димитър се препитавал като цепел дърва, копаел градини и вършел къщна работа срещу дребни пари и продукти. 

Сутринта в четвъртък, когато приятелят му тръгвал за работа, Димитър заявил, че ще излезе да се разходи. Жена от селото открила почти разкъсаното му тяло около 16,20 часа.

"Димитър е починал от остра кръвозагуба, след като е бил буквално разкъсан от озверелите животни. Мъжът е бил нападнат от кучетата, докато е носил в ръцете си кафе и лимонада, разхождайки се из селото", съобщиха по-късно на пресконференция от МВР и прокуратурата.

Пред криминалистите Карагьозов признал, че кучетата убийци са негови. Те били отглеждани във вилата на Йордан, която е в близост до мястото, където бил нападнат 39-годишния Димитър. . 

"През 2016 г. срещу Карагьозов имало сигнал и е бил предупреден да се грижи за кучетата, като общината в Своге е трябвало да проконтролира това", каза пък окръжният прокурор на София Наталия Николова.

 Расовите животни са ходели по киноложки изложби, някои от тях са предлагани за продан.