"Аз имам фирма за гуми, внос и износ, с 500 хиляди капитал, 3 милиона данъци годишно и 70 души персонал. Нормално е да се допитвам до майка ми. Нищо което казва прокуратурата не е вярно".  Това обяви днес пред поканените медии Ивайло Костадинов, син на задържаната при показна акция в Севлиево шефка на местното митническо бюро Йорданка Костадинова. 
 
"Относно моята майка, сигурно ще прозвучи странно, но тя винаги е била изискваща, взискателна и прецизна към нас в отношенията ни фирма-митница. За фиктивен износ, изобщо не може да се говори. Относно покровителството на началника на Митническо бюро – Севлиево по сделката с влекачите – става въпрос единствено за консултация относно процедура и молба за съдействие на колеги. По съвет на адвокатите ми, тъй като тече досъдебно производство, няма да мога да отговарям на ваши въпроси.", каза още синът на Йорданка Костадинова
 
Според прокуратурата тя е прибрала общо 24 000 лева "такса спокойствие" от местна фирма. Ивайло Костадинов също беше арестуван, но сега е на свобода. Според първоначалната информация майка му е оказвала натиск върху свои колеги митничари, за да прикрие фиктивен износ на фирмата на сина й.
  
Ивайло Костадинов дойде пред журналистите, придружаван от баща си Костадин Костадинов и съдружничката в неговата фирма "Хелиос" Даниела Иванова. 
 
Както TrafficNews вече написа "Хелиос"  е създадена още през 1990 г. от Костадин Костадинов., който през 1998 г. е закупил бившето държавно автомобилно предприятие в града.
 
Той е въртял бизнес в Русия, откъдето е започнал в началото и да внася гуми. 
В едно от интервютата си Костадинов старши твърди, че синът му е започнал във фирмата като склададжия, докато навлезе в нещата и я поеме. Ивайло е завършил Датския колеж и Стопанска академия в Свищов. "Хелиос" е представител на заводи за производство на гуми от Русия , Украйна , Турция и Полша.