Пътуването с градски транспорт през късните часове на деня се превръща в истинско изпитание за голяма част от пловдивчани, особено за тези, живеещи в крайните квартали на града.  За един такъв случай сигнализира читателка на TrafficNews.bg, която се обърна към екипа ни с молба за съдействие.

В един от дните от изминалата седмица жената отива на спирка на градския транспорт в квартал „Прослав“. Часът е едва 20:50 часа. Известно време от там обаче не преминава нито един автобус. Цяло щастие за чакащите по спирките е след 21:00 часа да мине кола на обществения транспорт в Пловдив. А ако това се случи, си истински късметлия да те качат и откарат по съответния маршрут, споделя читателката ни.

„Като дойде автобусът, веднага гасят, за да не се качиш. Пушат цигари, а после тръгват и става ясно, че всъщност не са приключили работа. Точно преди 5 минути пристигна 24-ка, кондуктурката ме видя отдалече и ми се разкрещя, че не работи, и затвори вратите моментално”, възмутена обобщава жената.

Подобен е и случаят от миналия понеделник. „Трябваше да се помоля на работещ автобус, 6-ца, която имаше още 1 курс, да ме качи и на всичкото отгоре платих билетче, кондукторът не ми го скъса, каквато е обичайната практика. Преди да сляза от автобуса, той дойде да вземе билета, за да може да го продаде отново”.

Редовните пътници от квартал „Прослав“ за централната част на Пловдив разказват, че дори и в делнични дни в най-добрите случаи автобусите минават на 30 минути. „Нали уж станаха до 00:00 часа, а то дори преди 21:00 часа няма никакви“, посочва още нашата читателка.

TrafficNews.bg потърси управителя на фирма „Хеброс Бус“ АД, която обслужва линиите 6 и 24 до квартал „Прослав“. Веселин Дошков обаче не отговори на телефонните ни обаждания, за да коментира сигнала. И да даде яснота дали ще бъдат предприети мерки за промяна в графика на преминаващите през квартала автобуси и може ли да се затегне дисциплината на персонала.