На изборите видяхме "брутална кражба на гласове", заяви лидерът на „Величие“ Ивелин Михайлов в анализ на вота в YouTube канала "Свободен глас" . Той благодари на всички, дали гласа си за неговата формация. По думите му това, което се случва, не е без знанието на останалите партии. Тук има илюзия за демокрация, коментира Михайлов. Припомняме, че при обработени на 100% протоколи ЦИК обяви, че резултатът на парията му е 3,999%, което ги оставя извън 51-ия Парламент.

ЦИК с окончателни резултати: 8 партии в Парламент №51, "Величие" аут с 3,99%

От партията обявиха, че ще искат изрично проверка на изборите в община Симитли, където според тях има големи нарушения, за които ще подадат жалби в СИК, РИК и прокуратурата.

В 50-ия парламент изчистихме групата си, обясни Михайлов за разцеплението на ПГ на "Величие". Това, което обещахме, още когато започнахме публичните си изяви, е да осветляваме процесите един по един, припомни той и добави, че първо са показали как се купуват депутати. "В Народното събрание видяхме как се пазаруват партии, но и показахме как се защитават обществените проблеми", изтъкна Ивелин Михайлов.

Ако нашата самоцел е да сме във властта, аз мога да вляза винаги в нея, ако се договоря с тези, които са там, и да изпълня някое тяхно желание, посочи лидерът на „Величие“.

Според него хората си продават вота, защото не виждат друга алтернатива. Нашите избиратели са тези, на които сме обещали справедливост, подчерта Михайлов. И заяви, че формацията ще работи много усилено, за да може до следващите избори да променят много неща.