Пловдив от години е на опашката по усвояване на европейски средства, а в същото време общината се задъхва от липса на финанси и трупа дългове. 

Поредната възможност, която градът и пловдивчани могат да пропуснат, е санирането на  десетки блокове. 

В края на декември 2023 г. правителството на акад. Николай Денков одобри 756 многофамилни жилищни сгради в цяла България за 100% безвъзмездно финасиране за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост. 32 от тези сгради са в Пловдив. 

До края на март 2024 г. беше извършена повторна проверка на енергийните сертификати на одобрените блокове. В началото на март имаше пълна готовност процесът да стартира и в момента строителните фирми трябваше да работят. Служебните кабинети на Делян Пеевски и ГЕРБ вече 7 месеца блокират умишлено процеса, с което рискуват изпълнението на програмата, която трябва да приключи до средата на 2026 г.

От Община Пловдив също се бавят с подготовката на търговете  за избор на изпълнители, което създава допълнителни рискове.

Коалиция ПП-ДБ се ангажира да работи за пълната реализация на програмата, за да защити интереса на гражданите, които са положили огромни усилия да подготвят кандидатурите си, за да живеят в обновени, топли и красиви сгради. 

Ето и пълен списък на одобрените многофамилните жилищни сгради в Пловдив, които са в риск да загубат финансирането за безвъзмездно саниране:

Гласувайте с номер 26 за коалиция ПП-ДБ на парламентарните избори тази неделя!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.