Румен Радев заяви пред медиите, че включването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в президентската надпревара по никакъв начин не го притеснява. Държавният глава каза също, че поздравява служебното правителство и здравния министър за начина, по който се справят с ковид кризата на фона на тежкото наследство.

Няколко часа след като представители на инициативния комитет на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова внесе регистрацията им в ЦИК, държавният глава отговори на журналистически въпроси.

"Мисля, че с този ход господин Карадайъ отправя послание към своите избиратели, към членовете на своята партия, в опит максимално да ги мобилизира", коментира той кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент от ДПС.

На въпроса дали се опасява, че това по някакъв начин ще отведе до отлив на избиратели, Раде заяви:

"По никакъв начин не се опасявам. Мисля, че хората ясно разбраха какъв трябва да е утрешният ден на България".

Румен Радев пожела успех на Мустафа Карадайъ и добави, че кандидатурата на лидера на ДПС няма да се отрази на предизборната кампания.

"Мисля, че ще бъде нормална кампания ако избегнем войната с компроматите", коментира Радев.

По думите на държавния глава компроматите никога не са спирали, а очакването му е те да бъдат изострени по време на кампанията. Коронакризата у нас бе сред коментираните от него теми.

"Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази тежка криза въпреки нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазването", заяви Радев.

Държавният глава не коментира протестите на пътния бранш, а за ситуацията със заседналия кораб "Вера Су" отново подчерта че държавата ни е била напълно неподготвена